Skip to content

С 15 хил. лева по-богата коледна украса ще грейне днес в Шумен

05/12/2011

Снимка: ODK News, архив

Коледните светлини в Шумен ще грейнат тази  вечер със специално тържество пред сградата на ДКТ „В. Друмев“, а Дядо Коледа ще пристигне с подходящ „транспорт“ според времето.

Тази година общината изхарчи с  15 000 лв. повече  само за допълнителни елементи към съществуващата коледна украса на Шумен и за подновяване на изгорелите светещи елементи. Надграждане е извършена на  коледната украса по булевардите и е  поставена украса на кръговото движение на Руски паметник. Там са поставени светещи сфери с диаметър 60 см.

Тази година пред драматичния театър отново е обособен детски коледен кът, както и миналата година, така и тази, той е обогатен само и единствено със средства от дарители.

 Деня на шуменския дарител ще бъде отбелязан днес от  16,30 часа в Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров“. Общо около 100 са дарителите, 10 от тях ще бъдат наградени с плакети на общината и грамоти. Веднага след това в пространството пред театъра ще бъдат запалени коледните светлини.

Коледният концерт ще бъде на 21 декември, той ще е предхождан от шествие на коледари по централната градска част – от кино „Херсон“ до театъра, където от 18 ч. започва концертът. Същия ден от 19,30 ч. в залата на Младежкия дом ще започне спектакълът на МОНТФИЗ „Коледа по никое време“.

Предвиден е и новогодишен концерт. Той ще бъде на 29 декември от 18 часа в голямата зала на ДКТ „В. Друмев“. В него ще участват симфоничният оркестър, възпитаници на Школата по изкуствата, балетната школа, детската формация „Буратино“ , духовият оркестър и др.

За първи път от години насам няма да има празничен концерт минути преди новата година пред сградата на местната администрация.

Advertisements
No comments yet

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: