Skip to content

Три шуменски гимназии празнуват тази седмица

05/12/2011

ПГИ - Шумен; Снимка: ODK News, архив

Професионалната гимназия по икономика, която тази година навършва 62 години от създаването си, по традиция ще отбележи патронния си празник утре, 6 декември – Денят на банкера. Празничният ден за възпитаниците на училището ще започне със спортни състезания. В програмата е включена фотоизложба „Нашата гимназия“, дванадесетокласници ще представят счетоводството от древността до днес. По-късно през деня ще се проведе среща с работодатели по повод предстоящия държавен план-прием по професии. Празникът на Професионалната гимназия по икономика ще приключи с концерт от 16 ч. в читалище „Д. Войников“. Там ще бъде подредена и изложбата „Монетите през вековете“.

ПМГ "Н. Попович"; Снимка: Facebook

Утре е и патронния празник на ПМГ „Нанчо Попович“, по традиция в Деня на дарителите. Учебното заведение ще отбележи 120-годишния юбилей от обявяването на Шуменското девическо училище за Общинска Нанчова девическа гимназия. Тържественият концерт на ПМГ „Нанчо Попович“ ще се състои от 16 ч. в голямата зала на Драматично-кукления театър „Васил Друмев“.

ГПЧЕ "Н. Вапцаров"; Снимка: ODK News, архив

Гимназията за преподаване на чужди езици „Никола Й. Вапцаров“ ще отбележи своят патронен празник в сряда – 7 декември, рожденният ден на патрона на гимназията. Програмата за деня ще започне в 10.00 ч. с полагане на цветя от ученици пред паметника на Никола Вапцаров в двора  на училището. В 16.30 ч. ще започне празничен благотворителен концерт в залата на Младежкия дом.

Advertisements
No comments yet

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: