Skip to content

Второ основно училище се сдоби с интерактивна дъска

09/12/2011

Снимки: ОУ "Д-р Петър Берон"

По повод 90-годишнината нa  ОУ „Д-р Петър Берон“ – Шумен, днес кметът на община Шумен Красимир Костов и директорът на  школото Павел Павлов  официално дадоха старт за работа с новата интерактивна дъска монтирана в училището.Тя бе подарена от община Шумен  На церемонията присъства и зам.-кметът по култура и образование Живка Тонева, съобщиха от пресцентъра на община Шумен .

„Радвам се, че интерактивната дъска е вече факт, радостен съм, че тази модерност в съвременното училище ще даде възможност за по-добро усвояване на учебното съдържание. Вярвам, че ще намерите отговори на всички въпроси, които ви вълнуват и с помощта на интерактивната дъска“, каза Костов. Той подчерта, че ако местна власт, учителски колектив и ученици работят заедно, по-бързо ще променят настоящето. Това зависи от общите ни усилия, каза Костов.

След церемонията седмокласниците изнесоха открит урок, посветен на 1330 години от създаването на България. С помощта на интерактивната дъска те се разходиха до старите столици Плиска и Велики Преслав, разгледаха паметници на културата, запознаха се със символите на Шумен, изслушаха химна на града. В учебния час бе включен и кметът Костов, на когото бе поставена задача да очертае контурите на Мадарския конник на интерактивната дъска.

Преди открития урок кметът Костов и Живка Тонева се срещнаха с учителския колектив. Градоначалникът предложи ученическите колективи да подготвят проектно предложение за модернизация на училищния двор, за да имат усещането, че те сами са го направили, а общинските архитекти ще помогнат за реализацията. Идеята му бе, че след реализацията на проекта за саниране на училището и подмяна на дограмите, е редно и училищния двор да придобие съвременен вид. Костов и Тонева благодариха на учителския колектив за съпричастността по време на реализацията на проекта и пожелаха щастлива Коледа и успешна Нова година на екипа.

Кметът и Ж. Тонева получиха като подарък рисунки на ученици от ІІ основно училище с пожелание за щастлива Коледа.

Advertisements
No comments yet

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: