Skip to content

Стартира проект „И аз имам семейство“

15/12/2011

Седат Кадир и Инж. Иван Йонков; Снимка: Община Шумен

Община Шумен и Агенцията за социално подпомагане сключиха партньорско споразумение по проекта за приемна грижа „И аз имам семейство“. Той ще бъде финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. При реализацията му приоритет ще бъде оказването на помощ за бебета и деца до 3 години, настанени в специализирани институции, както и деца с увреждания.

Целите на проекта са да се подкрепи процесът на деинституционализацията на деца, настаняването им в приемни семейства, както и увеличаване на броя на приемните семейства.

Проектът ще обхване деца, подходящи за приемна грижа, които в момента са настанени в домове за медико-социални грижи, домове за деца с умствена изостаналост и домове за деца, лишени от родителска грижа. В такива институции в Шумен са настанени около 125 деца, заяви зам.-кметът по социална политика и здравеопазване в община Шумен Седат Кадир.

„Община Шумен ще създаде организация за ефективно управление и за успешно реализиране на проекта на общинско ниво“, каза Седат Кадир. Той допълни, че предстои да се създаде екип за администриране на проекта. В рамките на 30 дни пък ще се извърши подбор и ще бъдат назначени двама социални работници. Те ще работят най-малко с по четири семейства, в които има настанени деца.

Общо 82 общини са включени в проекта „И аз имам семейство“, който ще стартира в началото на 2012 г. Срокът за изпълнение е 2 години.

Advertisements
One Comment leave one →
  1. Мина Иванова permalink
    04/02/2012 21:23

    Може и да има желаещи за приемни родители и това е много хубаво.Дай боже повече дечица да растат в семейства, но мислите ли,че 215лв. издръжка на едно дете са достатъчни?

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: