Skip to content

Кр. Костов пред децата от Дом „Детелина“: „Ние ви обичаме, стоим до вас!“

30/12/2011

Снимки: Община Шумен

Кметът на община Шумен Красимир Костов поднесе днес на децата от Дом „Детелина“ новогодишни подаръци. Всеки от 63-мата възпитаници получи индивидуален подарък. За по-малките имаше любими играчки, а по-големите получиха козметични комплек. На тържеството присъстваха и зам.-кметът по здравеопазване и социални дейности Седат Кадир, както и представители на социалното направление, съобщиха от пресцентъра на местната администрация.

Преди да получат подаръците децата, облечени в костюми на герои от приказките, представиха кратка програма от коледни и новогодишни песни, вярвания, наричания и сурвакане за здраве. Те предложиха на гостите в стихотворна форма и една нетрадиционна „Рецепта за щастлива Нова година“, в която призовават: „Вземи дванайсет хубави, пълни месеца./ Махни от тях горчивите стари спомени, враждебността и омразата./ Почисти ги добре от полепналия яд./ Изрежи всяко петънце от дребнавостта…

Красимир Костов благодари на децата за емоцията и силните стихове и им пожела злото да ги забрави, да са все така усмихнати и здрави. „Ние ви обичаме, стоим до вас. Наред с новогодишните подаръци, ще ви направя още един – безплатно летуване на всички деца на общинската база в Шкорпиловци.“, каза Костов.

Новината за морския лагер бе посрещната с бурни аплодисменти. Костов обеща на децата през пролетта дворът на Дома да бъде благоустроен, да бъдат направени площадки за игри и спорт, пише още в бюлетина на общината.

Advertisements
No comments yet

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: