Skip to content

С жълт код за потенциално опасно време изпращаме 2011 година

30/12/2011

Снимка: Метео.бг

Жълт код има обявен за Шуменска област в утрешния последен ден от годината. Според прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология на 31 декември във Шуменско отначало ще превалява дъжд, ще премине в сняг, с нощното понижение на темературите ще има заледяване. Вятърът ще стане силен от северната четвърт. Минималните температури ще са между минус 4° и 1°, максималните между минус 1° и 4°. 

„Оранжева“ степен на опасност е обявена в областите Смолян, Кърджали, Хасково, Пазарджки, Пловдив, Стара Загора и Габрово. Само в областите Видин и Монтана кодът е зелен. Степен на опасност „жълта“ има обявена в останалата по-голяма част от страната.

Жълт код означава, че времето е потенциално опасно. Прогнозираните метеорологични явления не са необичайни, но бъдете внимателни. Времето е по-опасно при оранжев код. Прогнозираните метеорологични явления са с голяма интензивност. Възможни са щети и жертви. Бъдете много внимателни. Бъдете в течение на очакваните метеорологични условия и по възможност избягвайте рисковете. Следвайте съветите на властите, призовават от НИМХ.

Advertisements
No comments yet

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: