Skip to content

1 180 лв. от шуменци за Международния скаутски център

08/01/2012

Снимки: Рафаил Христов

Шуменци дариха 1 180, 35 лв. за възстановяване на сградния фонд на Международен скаутски център – Шумен (бивш лагер за военно обучение „Ивански”) по време на първия етап на дарителската кампания „Стотинка по стотинка – ДОМ” съобщиха от Скаутски клуб „Мадарски конник“ – Шумен.

Вчера предиобяд бяха отворени всички 50 касички, които в рамките на месец събираха рестото на шуменци в търговските обекти. Основен партньор на кампанията бяха магазините от веригата СВА, в които бяха поставени 37 кутии за дарения. Останалите касички бяха разположени в Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров”, книжарници „Пингвин”, магазин „Финес”, козметичен комплекс „Букет”, Ева център за красота, магазин Силует козметикс, магазините Том Тейлър и Фреш в комплекс „Херсон”, фризьорски салон „Дани”, магазин за шивашки материали на ул. Климент Охридски” , „Моят магазин“ на ул.Кирил и Методий“ и магазин Бакалия на ул. Панайот Волов”.

Към събраната от ресто сума, скаутите от клуба Хелияна Хараланова и Елица Михайлова, които изработиха и продадоха 15-сет сувенирни снежни човечета в периода на кампанията (като подареното на кмета) добавиха  90 лева към събраната от ресто сума. С тях събраната сума възлиза на 1270, 35 лв. В касичките бяха поставени и 1,4 евро ( на центове), ½ швейцарски франка и 0,05 румънски бани, които също ще бъдат внесени по сметката на Организацията на българските скаути.

По време на отброяването на стотинките клубния водач на СК „Мадарски конник” Искра Стефанова прие поредния нов член на скаутската организация – 12 годишния Петър Руменов Генов от Шумен.

Гостите бяха почерпени с медени сладки, изработени от момичетата в клуба по време на коледно-новогидишните празници.
Във втория етап от дарителската кампания, Организацията на българските скаути ще се опита да привлече за партньори на кампанията големи търговски вериги и фирми.

СК „Мадарски конник” благодари за любезното домакинство на РБ „Стилиян Чилингиров”, на Живко Михайлов за предоставената машина за отброяване на монети и на фотографа Рафал Даниел Христов за дарения снимков материал събрал най-важните моменти от отчитането на кампанията, пише още в прессъобщението.

Advertisements
No comments yet

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: