Skip to content

Близо 300 души участваха в протестното шествие в Шумен срещу шистовия газ

14/01/2012

This slideshow requires JavaScript.

Снимки: ODK News

В рамките на един месец в Шумен се проведе втори протест срещу добива на шистов газ.  С плакати и лозунги, на които пише „Не, на добива на шистов газ”,  „Шистов газ, шепа доволни, безброй болни“, „Бойко, защо подписа без да ни питаш?“, „Законова забрана на хидравличния удар“, „Не унищожавайте Божието творение“ „Чиста България” и „Шистовият газ убива”, близо 300 шуменци, десетки дошли специално от Велики Преслав, Нови пазар, Смядово и Търговище  участваха в протестното шествие. 

Шествието премина през Централната градска част, като протестиращите се спираха на няколко пъти, за да дадат пояснения на шуменското общество за какво са на улицата.

Мирното шествие е граждански акт и не е оглавявано от никоя политическа партия. Целта на протестриащите е да бъде спрян добивът на шистов газ по, казаха за ODK News от Инициативния комитет.

Протестиращите се обединиха около идеята да се наложи забрана на тези дейности, да се потърси мнението на хората по темата и в крайна сметка природата в България да бъде съхранена, да остане чиста и по никакъв начин да не се затрашава здравето и живота на всички.

По време на протеста хората можеха се подписват срещу добива на шистов газ, а този, който не е успял, може да го направи до края на февруари месец пред Областната управа. Към момента са се подписали около 3 500  души от града и областта, а в страната общо събраните подписи по сведения на организаторите са около 30 хил.

В програмата се включиха  кукери от село Веселиново, община Смядово, които гониха „злите духове” – лобисти на чужди интереси в България.

Oще по темата –> ТУК

Снимки: ODK News

Advertisements
No comments yet

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: