Skip to content

Министерство на образованието: За обявяване на извънредна ваканция се спазва определена процедура

31/01/2012

Снимка: БНР

Във връзка със зачестилите запитвания и молби относно обявяване на извънредна ваканция поради неблагоприятни метеорологични условия от министъра на образованието, младежта и науката информираме всички заинтересовани страни, че при обявяване на извънредна ваканция се спазва определена процедура, пише в съобщение от Министерството на образованието, младежта и науката.

Районните здравни инспекции ежедневно следят температурите в съответното населено място (при неблагоприятни метрологични условия) и броя на присъстващите учениците в клас (при грипна епидемия). При наличие на интензивен епидемичен процес и температури под допустимите стойности РЗИ уведомява началника РИО и кмета на населеното място.

В правомощията на кмета на общината е да обяви, след съгласуване с началника на РИО, прекратяване на учебния процес поради извънредни или непредвидени обстоятелства, пише още в съобщението.

Припомняме Ви, че по-рано днес от Синдикат „Образование“  към КТ „Подкрепа“ предложиха на Министерството на образованието да обяви принудителна ваканция, поради ниските температури и опасността от грипна епидемия до края на първи учебен срок – 6 февруари 2012 г.

Advertisements
No comments yet

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: