Skip to content

Още две шуменски школа от утре в грипна ваканция

01/02/2012

Снимка: Интернет

Утре и в петък ще бъдат затворени СОУ „Панайот Волов“ и СОУ „Сава Доброплодни“. Броят на заболелите ученици в тях е достигнал съответно 32 % и 31 %.

Двете училища още днес сутринта бяха на границата на 30-те процента, но в следобедната смяна границата беше прескочена и от Регионалния инспекторат по образование изпратиха доклад до министъра на образованието с искане за прекратяване на учебния процес.

Началникът на РИО доц.  Добромир Добрев прогнозира пред в. „Шуменска заря“, че вероятно през следващата седмица ще има още училища, които ще бъдат затворени заради грипната епидемия. Ако тя стане масова в учебните заведения, едва тогава всички училища в Шумен ще излязат в грипна ваканция.

Припомняме, че от 31.01 /вторник/ поради повишената заболеваемост от остри респираторни инфекции учениците от СОУ „Трайко Симеонов“ бяха освободени от учебни часове до петък. Продължава невъзможността да се осигури нормално движение на училищните автобуси, и утре няма да се учи в община Никола Козлево, с изключение на село Вълнаре. Днес поради същите причини беше неучебен ден и в средното общообразователно училище „Никола Й. Вапцаров“ в село Венец.

Допълнителен източник: в. „Шуменска заря“

Advertisements
No comments yet

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: