Skip to content

Харманлийското село Бисер под вода, шестима загинали

06/02/2012

Снимка: БГНЕС

Източник: бТВ

Харманлийското село Бисер е напълно наводнено, съобщиха местни жители в ефира на бТВ – „Тази сутрин”.  Малко преди осем часа сутринта стената на язовир „Иваново”  се е скъсала и над три метрова приливна вълна е връхлетяла равнинното село, през което минава река Бисерна. Едноетажните къщи са напълно залети.

Засега се съобщава за шестима загинали.

Нивото на водата се покачва. Сега не е толкова бързо. Ние сме на втория етаж на къщата ни и водата вече влиза там. Виждам, че всички къщи около нас са наводнени. На покрива на съседната къща има качени малки деца“, бяха първите думи по телефона семейство Вутови. Те допълниха, че се вижда как водата носи животни и покъщнина.

В Бисер вече се намират спасителните екипи. Помощ им оказват няколко хеликоптера. Военни от Крумово и Стара Загора също взимат дейно участие в спасителната акция. Премиерът Бойко Борисов, вътрешният министър Цветан Цветанов и земеделският Мирослав Найденов се намират в бедстващото село. Цветанов е натоварен със задачата да ръководи лично спасителната операция по извеждане на жителите на селото от наводнения район.

От Министерството на труда и социалната политика обявиха, че ще отпуснат 325 лв. на всеки пострадал от селото. Това е максималният размер при подобно бедствие.

До този момент във военновъздушните сили е подадена информация за бедстващи хора в селата Стойково, Родопи и Бисер. В спаителната операция ще се включи и транспортният хеликоптер МИ 17, който военните използват често за спасителни операции при бедствия.

Advertisements
No comments yet

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: