Skip to content

Обявиха бедствено положение на територията на област Шумен

07/02/2012

Снимка: ODK News, архив

Областният управител  на Шумен Димитър Александров със заповед обяви бедствено положение в областта, това стана ясно на заседание на Областния щаб за бедствия и аварии.

Със заповедта на областния управител, републиканската пътна мрежа на територията на област Шумен се затваря за движение на всички видове моторни превозни средства. През следващите 24 часа се забранява влизането, пребиваването и движението на територията на областта.

30 сигнала за инциденти са получени от началото на деня, като 23 от тях са обработени. В момента всички сили на Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението” са насочени за помощ на две болни деца – в с. Избул и гр. Плиска, и на болен в с. Красен дол. Детето в с. Избул е стабилизирано, докато детето в гр. Плиска е с опасност за живота и към него с МТЛБ пътува лекар от Нови пазар.

Според комисар Иван Иванов, до час-два ще могат да пътуват само верижни машини, три високопроходими пожарни вече са закъсали. Засега магистрала „Хемус” и Ришкия проход са обработени, но са заснежени и със снегонавявания. 44 машини почистват републиканската пътна мрежа.

На заседанието на крисния щаб стана ясно че до четвърък включително в принудителна ваканция ще са всички средищни училища на територията на област Шумен, а учениците от останалите учебни заведения ще са във ваканция до края на седмицата. Подробности –> ТУК 

Утре в 9,00 ч отново ще бъде свикано заседание на Кризисния щаб.

Допълнителен източник: Агенция „Фокус“

Advertisements
No comments yet

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: