Skip to content

Кратки новини от Шумен и страната /11.00 ч./

08/02/2012

  • Днешният ден е Ден на национален траур във връзка с трагичната гибел на български граждани при наводнението на с. Бисер, област Хасково.
  • Остава въведеното бедствено положение в областите Шумен, Хасково, Кърджали, община Костинброд, област София, община Велинград и община Поморие и община Ахелой. Движението на територията на области Шумен, Русе, Разград, Силистра остава спряно. Предприемат се действия за почистване на пътищата и възстановяване на движението.
  • Агенция „Пътна инфраструктура“ съобщава: Забранено е движението на всички МПС на територията на областта с изключение на АМ Хемус/Шумен – Варна/ и Шумен – Карнобат /Ришки проход/– поради снегонавяване затваря път ІІ-27 Нови Пазар – Памукчи -Тръница-граница ОПУ-Варна; път І-2 Русе-Варна в участъка Нови пазар до граница ОПУ-Варна и от разклон Белокопитово до граница Разград; Всички третокласни пътища в северната част на областта. Път I-7 от път I-2 /Шумен/ до границата със област Силистра е затворен за всички МПС. Път III -731 Радко Димитриево – Друмево – затворен за движение на МПС.
  • Град Плиска и 6 села в област Шумен –  Живково, Иглика, Дренци, Габрица, Калино и Велино, са без ток. Екипи на ЕОН работят за възстановяването му.
  • Няколко европейски държави отговориха изключително бързо на молбата на България за подкрепа в борбата с наводненията и в предотвратяването на нови щети от крайното застудяване. 
  • Ситуацията на ГКПП-Капитан Андреево продължава да е тежка. Районът на първата бариера продължава да е залят с около 40 см вода, електрозахранването е изключено. Не се пропускат никакви МПС през пунктовете Капитан Андреево, Дунав мост, Силистра, Оряхово и Кардам. На северната граница леки коли, автобуси и микробуси могат да преминават през ГКПП-Видин и Дуран Кулак.
  • От днес се затварят всички учебни заведения в страната до петък включително.
  • В селата на територията на община Шумен детските градини са затворени до края на седмицата поради тежките климатични условия и големия брой отсъстващи деца. Работят само градините в с. Средня и кв. Макак, но с намален капацитет, съобщиха от Община Шумен. В Шумен всички детски градини са отворени, но също работят с намален брой деца поради същите причини.
  • В  16,30 ч, днес, с благословението на Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Кирил и с благословението на Главиницки епископ Йоан ще се отслужи  обща панихида в параклиса на шуменския храм „Св. Три Светители“ във връзка с трагичната гибел на български граждани при наводнението на с. Бисер, Хасковска област, и обявяването на 8 февруари 2012г. от Правителството на Р България за Ден на национален траур.
Advertisements
No comments yet

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: