Skip to content

Шумен и региона остана без вестниците „Шуменска заря“ и „Топ новини“

08/02/2012

Снимка: ODK News, архив

За първи път от незапомнени години днешният брой на вестник „Шуменска заря“ не е отпечатан, няма го по павилионите, няма да го получат и абонатите му.  Втори ден не излиза и книжното издание на в. „Топновини“, съобщи Шмоко.бг.

 Причината е бедственото положение, обявено от областния управител, и тоталната забрана за движение на автомобили към и извън областта. Снощи автомобилът на „Зарята“ е тръгнал към печатницата в Разград, но бил спрян и върнат от полицейски партул.

„Направихме го, но не ни разрешиха да го отпечатаме, т.е. не пуснаха автомобила ни да отиде до печатницата в Разград. Днешният брой може да се чете само в интернет страницата ни. Ще компенсираме нашите читатели, абонати и рекламодатели най-вероятно с извънреден съботен брой“, каза главният редактор Йордан Йорданов.  

За своите 40 години като вестникар той не помни някога колите на „Зарята“ да не са могли да стигнат до печатницата и вестникът да не излезе. „Помним къде-къде по-люти зими, печатали сме къде ли не – и в Бургас, и в Търново, и във Варна, минавали сме по неведоми пътища, но вестникът е излизал. Минахме и през триметровите преспи през 1993 г. А сега забраниха. Питам се как тогава дойдоха вестниците от столицата, откъде минаха колите с хляб?“

Източник: Шмоко.бг

Advertisements
No comments yet

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: