Skip to content

„Часът на Земята“: Включи се и ти !

28/03/2012

България се включва в „Часът на Земята“ (Earth Hour) – кауза, която обединява 1/6 от населението на Земята, съобщиха за ODK News от WWF.

Инициативата, организирана от природозащитната организация Световен фонд за дивата природа (WWF), се провежда за трета година у нас, като на 31 март (събота) между 20,30 и 21,30 ч. цели градове в България се очаква да изгасят светлините и да потънат в мрак за 60 минути в името на опазване на околната среда.

Посланици на „Часът на Земята 2012“ в България са актьорите Васил Василев-Зуека, Димитър Рачков и Мария Игнатова, музикантът Калин Вельов, тенисистът Григор Димитров, финансистът Мартин Заимов.

До днешна дата, участие в кампанията са потвърдили 70 града от нашата страна. „Ръководството на община Шумен не е потвърдило участието  си в кампанията на WWF към този момент“, казаха още от пресцентъра на WWF за ODK News.

Тази година петото издание на „Часът на Земята“ е под мотото „Аз правя, ти действаш“ и се стреми да покаже, че всеки от нас е в състояние да промени света, в който живее с малки, но постоянни действия.

През 2011 г. 4000 града от 125 страни се включиха в инициативата. От Айфеловата кула в Париж до Забранения град в Пекин стотици прочути сгради в света потънаха в мрак за 60 минути.

Започнал през 2007 г. като кампания, в която жители на Сидни угасят осветлението за един час, през 2011 година „Часът на Земята“ се превръща в глобално събитие с рекорден брой участници. През 2008 г. световни забележителности, като мостът „Голдън Гейт“ в Сан Франциско, Колизеума в Рим, операта в Сидни и билборда на Кока-Кола на Таймс Скуеър в Ню Йорк, потънаха в тъмнина като символи на надеждата.

Днес над 135 държави, 5251 града, сред които 47 български, или повече от 1,8 млрд. души изпращат послание за нуждата от незабавни мерки срещу промените в климата.

ODK News  се присъединява към инициативата.

Advertisements
No comments yet

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: