Skip to content

Определиха номинациите за наградата на Шумен в образованието

31/03/2012

Експертната комисия за селекция на номинациите за наградата на Шумен в системата на образованието и науката за 2011 година взе своите решения, пише електронното издание на вестник „Шуменска заря“.

За ученик на годината в хуманитарната и природоматематическата област бяха номинирани Румен Христов от ПМГ „Н. Попович“ и Жулиен Желев, предложен от Общинския детски комплекс.

За учител на годината от предучилищното възпитание номинации получиха Мима Желева и Виолета Баева – педагози от ЦДГ „Братя Грим“, а  за учител на годината в начален етап на обучение – Анелия Веждарова от ОУ „Д-р П. Берон“ и Марияна Венкова от НУ „Ил. Р. Блъсков“.
В категорията „Директор на ЦДГ, училище, обслужващо звено“  беше подкрепено единодушно единственото предложение за Димитрина Минева – директор на ЦДГ „Пролетна дъга“, предложена от община Шумен.

За принос в хуманитарните и педагогическите науки са номинирани три преподавателки. Това са  доц. д-р Румяна Тодорова, доц. д-р Росица Ангелова и проф. д-р Ана Димова.

Най-дълго беше обсъждането за категорията „Педагогически колектив“. Категорично беше подкрепено предложението на училищното настоятелство да бъде награден колективът на езиковата гимназия „Н. Й. Вапцаров“.  С номинации се сдобиха още  ЦДГ „Светулка“, ЦДГ „Брезичка“  и ЦДГ „Братя Грим“.

Номинациите ще бъдат предложени за гласуване в комисията по образование, а след това и на сесия на общинския съвет.

Източник: grada.bg

Advertisements
No comments yet

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: