Skip to content

12 вокални групи ще участват в конкурса „Златното петле“

30/04/2012

На 4 май /петък/ от 17.00 часа в концертната зала “Общината” в Шумен ще се проведе XX издание на Регионалния конкурс за изпълнение на детска забавна песен “Златно петле – 2012”.

Мероприятието се организира от Общински детски комплекс с  подкрепата на Община Шумен. Медиен партньор на  „Златното петле” е Радио Шумен.

Конкурсът за изпълнение на детска забавна песен дава възможност за творческа изява на учениците и техните музикални ръководители, развива емоционалното и естетическото възпитание на децата чрез песента.

В певческата надпревара ще участват 12 вокални групи от Шумен, гр. Велики Преслав и гр. Каспичан, а изпълнението им ще бъде оценявано от тричленно професионално жури.

По традиция вокалните формации ще се състезават за голямата І награда: Приз “ Златно петле – 2012”. Ще бъдат присъдени  II и III награда. Всяка група ще получи диплом за участие  в регионалния конкурс. Изненада в класирането на вокалните изпълнители ще бъде присъждането на  НАГРАДА НА ПУБЛИКАТА. Специалната награда – аудио запис на песен в професионално студио, ще присъди Радио Шумен.

За първи път гост-изпълнители в концертната част на Конкурса ще бъдат децата от вокална група “Сладурковци” към Младежкия център в град Добрич с ръководител музикалният педагог Елена Карабельова. Само преди месец “Сладурковци-те”  от Добрич спечелиха сребърна награда от вокалния конкурс “Орфеева дарба” в София.

Призът “Златно петле”, който ще получи групата-първенец, е уникална изработка от дърво. Майсторът на статуетката е Ангел Минчев – член на Националната занаятчийска камара, майстор на занаята “Художествена обработка на дърво”. Ангел Минчев вече 6-та година ръководи Школата по “Дърворезба” към ОДК Шумен.

Advertisements
No comments yet

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: