Skip to content

149 отлични оценки по български език на матурите за 12 клас в Шуменска област

11/06/2012

Днес излязоха резултатите от матурите на дванайсетокласниците – те могат да се видят на сайта на просветното министерство. От ведомството обобщиха, че резултатите са малко по – слаби от миналогодишните.

1697 зрелостници от Шуменска област се явиха на първия задължителен изпит по български език и литература, а темата, която им се падна, беше „Под игото“ на Иван Вазов. От тях 149 са изкарали отлични оценки (над 5.50), а 151 зрелостници са изкарали слаб 2, сочи справка на ODK News в сайта на Регионалния инспекторат по образование.

На втората задължителна матура  най-много бяха желаещите да държат изпит по биология – 573. От тях 61 са получили отлични оценки, а 35 са получили слаба оценка.

Най-много двойки след българския език има по география и икономика, а именно 118. Малко са и отличните оценки там – 19. 551 бяха избрали да държат матура по география и икономика.

На трето място по предпочитания от зрелостниците се нареди философията, избрана от 489 дванайсетокласници.  Отличните оценки там са 15, а слабите 60.

По история и цивилизация има 7 отлични оценки, а двойките са 8. По математика отличните оценки са 28, а слабите 8. По физика и астрономия има 3 отлични оценки. По химия няма нито отлични оценки, нито слаби.

От чуждите езици, разбираемо най-много бяха избрали английския. Зрелостниците там са изкарали 88 отлични оценки и една слаба. По немски език има 6 отлични оценки, а по руски език 4. По френски език няма отлични оценки, нито слаби.

Един зрелостник по математика и един по английски са изкарали пълния брой точки – 100, сочи още справката на ODK News .

Advertisements
No comments yet

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: