Skip to content

Оператор на бТВ в болница, нападателят е задържан

16/06/2012

Криминално проявеният мъж секунди преди нападението (Photo: btvnews.bg)

Пореден протест на екозащитниците се проведе вчера в центъра на София. Оператор от bTV пострада, след като екипът на националната медия беше нападнат по време на протеста. Нападателят е задържан, съобщиха от медията.

С нищо непровокиран младеж удари колегата Иван Филчев в гръб, счупи камерата и започна да рита оператора, докато той лежи на земята. Той е приет в болница с мозъчно сътресение, счупен нос и наранявания по ръцете.

„Главата ми е доста подута, но иначе съм ОК.” Това каза по телефона пострадалият. „Във военна болница ми направиха всички възможни изследвания. Слава Богу, скенерът показа, че имам само сътресение на мозъка,” обясни Иван. Той припомни, че инцидентът е станал на самия „Орлов мост”, на метри от група полицаи, които не са видели какво се случва. „Искам да подчертая, че ако всички екоактивисти са като този, не знам какви сили трябва да охраняват ‘мирния’ протест”.

„Задържан е нападателят на оператора Иван Филчев, казва се Чавдар Велев на 30 години, криминално проявен с грабеж от 2001 година.” Това каза пред bTV гл. комисар Калин Георгиев, който коментира вчерашния инцидент. „Разпитани са свидетели, направени са разпознавания. Предстои експертиза за телесната повреда на вашия колега, за да могат да бъдат прецизирани обвиненията,” каза още Георгиев. По думите му вчера са задържани общо 9 лица, съставени са им актове за неизпълнение на полицейски разпореждания и след това са освободени.

Операторът беше приет в болница със счупен нос, голям оток на ръката, силно главоболие и редица охлузвания. Протестът на екозащитниците приключи около 22:30 часа. Те обещаха, че пак ще излязат на улицата.

Източник: бТВ

Advertisements
No comments yet

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: