Skip to content

Отлично представяне на шуменските учители в Националната спартакиада

18/06/2012

Женският отбор от Шумен по тенис, взе златни медали;

В КК „Св. Константин и Елена” от 13 до 17 юни се проведе Осмата национална учителска спартакиада с международно участие.

Спортната проява беше открита от Янка Такева – Председател на ИК на Синдиката на българските учители. Представители от Миниството на образованието, младежта и науката бяха г-жа Пенка Иванова, г-н Асен Александров-съветник на министър Игнатов. Той  поздрави всички участници в сартакиадата и им пожела успех. Поздрави бяха поднесени и от представители на Областните и Общински ръководства от Варна, Добрич, Велико Търново и София. В художествената програмата по откриването се включиха ученици от Детския комплекс – Варна с песни, и народни танци. В националната спартакиада участваха отбори от всички области на България както и от Полша – общо около 380 състезатели в девет дисциплини.

За пета поредна година Синдикатът на българските учители в Шумен участва в Националната спартакиада с 12 състезатели в четири от общо девет спортни дисциплини. Това бяха тенис на маса /жени и мъже/, плажен волейбол /мъже/, дартс /жени и мъже/ и стрийтбол /мъже/.

Гордост за нашия град е завоюваният златен медал от женския ни отбор по тенис на маса в състав – Виолета Баева /учител в ЦДГ №25 „Братя Грим”/  и Анета Михайлова /треньор в СБУ/, които въпреки силната конкуренция на варненския и полския отбор, запазиха миналогодишната си титла на шампионки.  В изключително силния индивидуален турнир по тениса на маса Анета Михайлова  извоюва сребърния медал, класирайки се втора сред 15–те участнички. Отборно четвърто място и купа спечели мъжкият отбор по тенис на маса в състав: Данаил Петков от ПМГ „Нанчо Попович”, Петър Петров от СОУ „Йоан Екзарх Български” и Илиян  Георгиев   от  VІОУ „Еньо Марковски”.

Два златни медала за тенисистките, един сребърен в индивидуалното, три бронзови за баскетболистите и четири купи е равносметката от участието на шуменските учители, които само с 12 състезатели завоюваха толкова отличия.

Отборът на шуменските учители по стрийтбол за първи път участва в турнира и спечели бронзовите медали и купата за трето място, а мъжкият отбор по дартс зае шесто място и донесе  също купа за СБУ.

Общинският координационен съвет на СБУ-Шумен благодари на Общинското ръководство в лицето на Кмета на Общината – Красимир Костов, за осигуряването на финансовите средства, благодарение на които шуменските  учителите за пореден път представят града ни и печелят отличия в тази престижна национална изява.

2 Коментари leave one →
  1. Karina permalink
    19/06/2012 19:05

    where can I get all the results? I’ve been there and I would like to remember the competition greetings from Poland! Is there a possibility to get them on e-mail or read the list of competitors as they appeared on the podium? I have some pictures and films so feel free to mail me: eeg.trening@gmail.com GREETINGS FROM POLAND!

  2. violeta baeva permalink
    20/06/2012 18:38

    Поздрав на Жужи за перфектната статия!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: