Skip to content

Жегата в Шумен „подобри“ температурен рекорд от 90 години

15/07/2012

Снимка: ODK News, архив

Температурен рекорден е регистриран днес в Шумен, съобщи Радио Шумен позовавайки се на  Венета Тодорова от варненския филиал на Националния институт по метеорология и хидрология. Максималната измерена стойност в града днес е 36,4 градуса, или с 3 десети по-висока спрямо пределната до този момент, измерена през 1922 година.

Най-топло към 15 часа е било във Ловеч – 40,8 градуса, предишният рекорд е 36,6 градуса, следва Враца, където днес са измерени 40,2 градуса, предишният рекорд е 35,5 градуса.

В градовете, където е обявен „код червен“ за опасни горещини, ситуацията към 15 часа бе:вВъв Велико Търново- 39,9 градуса, в Русе – 39,5 градуса и в Плевен – 39, 2 градуса. До същия час в страната са регистирани 20 температурни рекорда, очакват се още.

Репортерска проверка на ODK News  в 15 часа по централната градска част, показа, че осмилилите се да излязат в жегата се броят на пръсти.

Утре, понеделник, преди обяд времето ще бъде слънчево и все още топло. През деня вятърът ще се усили от северозапад и ще започнем да усещаме навлизането на по-хладен въздух. В Източна България са възможни валежи, като не са изключени и градушки.

Във вторник температурата ще бъде с около 8-9 градуса по-ниска от днешната. Като валежите от Източна България ще обхващат по-голяма територия, но предимно преди обед. В сряда и четвъртък ще бъде слънчево и по-топло, а живакът ще започне да показва по-високи стойности.

Advertisements
No comments yet

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: