Skip to content

Представиха първата книга на младия поет Виктор Тошков

13/10/2012

Представянето на първата самостоятелна книга на младия автор Виктор Тошков, озаглавена „29 километра до…“, премина в изключително ведра и приятна обстановка. Присъстваха съученици на Виктор, членове на УЛК“Сладкодумци“ и  „Журналист“ към ОДК-Шумен, близки и приятели.

Книгата на Виктор Тошков (вляво) "29 километра до..." представиха Павлинка Марева и Славчо Николов -писател и книгоиздател. Снимка Тошко ЙОРДАНОВ - в. "Шуменска заря"

Книгата на Виктор Тошков (вляво) „29 километра до…“ представиха Павлинка Марева и Славчо Николов -писател и книгоиздател. Снимка Тошко ЙОРДАНОВ – в. „Шуменска заря“

 Гости на поетичния празник бяха: г-жа Здравка Стоянова – началник на отдел Култура в община Шумен, г-жа Виктория Ковчазова – експерт в отдел Култура, д-р Б. Такворян –  директор на ОДК, Славчо Николов -писател и издател на книгата, г-ца Теменуга Христова – председател на дружеството на художниците в Шумен, г-жа Валя Динева – ръководител на литературния клуб в ОДК. Водещ на литературното представяне беше г-жа Павлинка Марева  – ръководител на УЛК „Сладкодумци“ и на Виктор Тошков в неговия творчески път. Тя представи накратко младия автор и предостави възможност на г-н Славчо Николов да анализира книгата, което той направи, наричайки тази книга „голяма“. Музикален поздрав поднесе Елена Маринова – член на клуб „Журналист“ в ОДК. Виктор

Тошков прочете част от своите творби – поезия и проза и разкри какво се крие в заглавието й „29 километра до…“ – до надеждата, до щастието, до любовта и до всичко, за което мечтае. Той получи цветя и сърдечни поздрави от г-жа Стоянова, от д-р Такворян и от своите приятели, а самият автор благодари на своята ръководителка г-жа  Марева за труда и за подкрепата, която му е оказвала в последните 5 години в ОДК. За всеки присъстващ имаше книга с автограф от автора.

Екипът на вестника се присъединява към пожеланията, отправени към Виктор, за бъдещи творчески успехи и за издаване на следваща самостоятелна книга!

Advertisements
No comments yet

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: