Skip to content

Коледен базар в ОДК

18/12/2012

В навечерието на най-светлия християнски празник – Коледа, който  е един празник в народния календар,  раждащ надежда за нов късмет, в ОДК – Шумен беше организиран Коледен базар.

Откакто свят светува, за този ден на човек му трябва нова нагласа, ще му се да вярва, че е достигнал предела, зад който остава всичко лошо, че го чакат нови сполуки. По това време на годината всеки човек се опитва да бъде по-добър, по-сърдечен, по-състрадателен и да помогне на тези, които са в беда или имат нужда от помощ, за да живеят добре.

Милосърдието и състраданието са характерна българска черта, пренесена през вековете от нашите прадеди и запазила се завинаги в сърцата на техните потомци.

Учениците от Шуменския детски парламент, с ръководител Виолета Нейкова,  продължиха традицията и вече за четвърти път организираха Коледен базар, а средствата от него ще бъдат дарени за лечението на малкия Мартин.

„Нека ние днес подарим на едно малко дете надежда за живот, реализирайки тази чудесна изява – Коледния базар! Малкият Марти има нужда от финансови средства, за да се пребори с коварна болест и да има шанс за пълноценно детство, да израсне здрав и щастлив! Средствата от нашия базар ще бъдат предоставени за неговото лечение, така необходимо в този момент” – казаха учениците при откриването на базара.

Изявата на младите хора беше почетена и от скъпи  гости – Юлияна Христова – експерт в отдел „Образование” в Община Шумен, директорът на ОДК – д-р Божена Такворян, Олга Костова – председател на Женското благотворително сдружение „Подай ръка, Шумен, родители и учители.

В залата на ОДК, с пищна коледна украса, учениците от  Шуменския детски парламент, подпомогнати от своите родители, бяха  приготвили кулинарни изненади – торти, курабии, десерти, сладки и други вкусотии,  които се харесаха на всички, както и  картичките, колиетата и  панделките, собственоръчно изготвени от тях. Младите дизайнери от клуб „Моден дизайн” бяха направили коледна украса за трапезата в коледната вечер.

Всички, ученици, родители и учители, си закупиха от предложените на базара произведения и по този начин направиха своето добро за Коледа. Събраните  250 лв ще бъдат предадени на родителите на Марти и ще помогнат за неговото успешно лечение, за да може един ден и той да стане част от ученическия колектив на Общинския детски комплекс в Шумен.

ОДК и ШДП сърдечно благодарят на тези, които се включиха в Коледния базар и станаха съпричастни на това добро дело – да направят щастливо едно дете на Коледа! Техните пожелания към читателите бяха:

Весела Коледа, мили приятели,
нека светът се отвори за нас
и ни приеме в свойте обятия,
и запомним с добро този час!
Толкова думи и поздрави има,
за да покажем нашите  мечти,
носим ли в себе си обич за трима,
значи и ние сме хора добри.

Advertisements
No comments yet

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: