Skip to content

Шумен в снежен колапс

20/12/2012

Снимки: ТУК – в страница на електронния вестник в Фейсбук!

Изключително тежка е обстановката в цяла област Шумен.  Обявеното вчера бедствено положение остава в сила до 21 ч. в петък (21.12.2012 г.). Всички пътища са затворени за движение на МПС. 

Улиците в областния град са трудно проходими. Предимно по-почистени са по-натоварените пътни артерии в  града , десетки малки улици са непочистени. Честа гледка са изоставените по улици и кръстовища автомобили . Тротоари масово не са почистени и гражданите се движат по улиците.

Десетки моторни превозни средства са спрени  на входовете на областта и на други места от Пътна полиция.

Учебните заведения в цялата област са затворени от днес до 06.01.2013 г.(вкл. „Коледната ваканция). Общински детски комплекс – Шумен също е затворен. Част от събитията включени в Културния календар за месеца на община Шумен са отменени. В концерта „Тържество за Рождество“, насрочен за 21.12.2012 г. от 18,30 ч. в зала „Община“, ще участва само шуменският хор „Бодра песен“.

От вчера следобед , хлябът по шуменски магазини липсва, тъй като в града вече няма завод за хлебни изделия и се налага да се доставя хляб от  съседни общини и области.

Градските автобуси се движат с големи закъснения и единствено в районите, където може да се осъществява по-нормално движение.  Междуселищните и междуградските автобуси не пътуват. В района на автогарата и в различни части на града има заседнали автобуси  по направления от София за Варна, Дуранкулак за София, Варна за София и по международното направление Силистра  за Истанбул.

По информация на ODK News, положението във влаковете пътуващи по направлението София за Варна е изключително тежко. Стотици пътници са правостоящи в купетата и вагоните. Влаковете се движат със закъснения.

Около 60 см. е снежната покривка в Шумен, на места в северната част на областта тя е 150 см., на места има образувани големи преспи с височина 3-4 метра.

Снимки: ТУК – в страница на електронния вестник в Фейсбук!

Advertisements
No comments yet

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: