Skip to content

„Традиция и слово“ по проект „Шумен – живият град“

11/02/2013

Лого на проекта "Шумен - живият град"

Лого на проекта „Шумен – живият град“

В продължение на 1 година община Шумен ще работи по проекта „Шумен – живият град“, който се финансира от Европейския фонд за регионално развитие и от държавния бюджет на Република България.

Целта на този проект е да се обогатява културния живот на Шумен, за да утвърди нашият град като център на духовността, знанието и творчеството. От 01.02 до 15.04.2013 г. ще се реализира литературният конкурс „Традиция и слово“ по този проект. Организаторите на литературния конкурс са си поставили за цел чрез него да се разкрие ролята на словото за духовното и личностното израстване на всяко поколение.  Чрез словото ще може да се представи културното богатство на различните етноси в Шумен и региона и техните традиции.

В литературния конкурс на тема „Традиция и слово“ могат да участват представители на всички възрастови групи и етноси в Шумен с поезия или проза в обем до 2 страници.

Специално жури ще оцени текстовете и ще определи финалистите, чиито творби ще бъдат събрани и издадени в литературен сборник. Отличените произведения ще бъдат публикувани на няколко различни езика и с превод на български.

Най-интересните от тях ще бъдат представени по време на концерт на открита сцена в центъра на Шумен в началото на месец май.

Важно за участниците: Творбите да се предават в Общинския детски комплекс в кабинета по български език и литературно творчество до 17:00 часа на 15 април. Телефони за информация: 88 40 33; 0887188707 (П. Марева).

Участвайки в този литературен конкурс, младите автори ще се включат в дейностите по кандидатурата на Шумен за европейска столица на културата през 2019 година.

No comments yet

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: