Skip to content

Годишна изложба на ОДК -„Пътечки към красотата”

30/05/2013

На 28 май от 17.30 часа в залата на ХГ ”Ел. Карамихайлова” се откри годишната изложба на художествено-творческите форми в Общинския детски комплекс – Шумен, под надслов: „Пътечки към красотата”. Младите творци и техните ръководители посвещават годишната си изложба на Кандидатурата на шумен за европейска столица на културата през 2019 година.
В началото на изявата директорът на ОДК д-р Божена Такворян връчи награди на 9 ученици от детския комплекс, които са завоювали отличия на национални и международни конкурси и състезания. Между тях са Виктория Василковска и Дима Димчева от УЛК „Сладкодумци”, Рукийе-Айше Егели от клуб „Журналист”, Георги Чобанов от Школа „Математика за таланти”, Елина Петрова от Школа по Дърворезба, Айджан Алиосманова от Школа по изобразително и приложно изкуство, Вяра Радославова от клуб „Информационни технологии” и Дебора Тодорова от школа „Графичен дизайн” и Галина Христова от експедиция „Млад археолог”.
Короната на ОДК, учредена тази учебна година за най-високи постижения в областта на творчеството беше връчена на Виктория Емануилова Томова от директора на комплекса. Виктория Томова е талантлива млада авторка, носителка на награда от ІХ Националния конкурс „Плодовете на есента” в раздал Проза. Тя се изязява и в областта на художествената дърворезба и е отличена в два национални и един международен конкурс /в Унгария/ за своите чудесни дърворезби и с право получи най-високото отличие на ОДК – Шумен.
Школата по изобразително и приложно изкуство с ръководител Теменуга Христова представи над 80 рисунки и творби. Доц. Валентин Кулев, преподавател в ШУ”Еп. К. Преславски” награди най-добрите млади художници с диплом.
Школата по дърворезба също представи над 80 творби – предимно дърворезби и изделия от медна пластика на 60 ученици. На отличилите се на национални и международни конкурси творци бяха връчени дипломи от доц. Валентин Кулев, предложени от ръководителя на школата г-н Ангел Минчев.
Клуб „Информационни технологии” и школа „Графичен дизайн”, с ръководител Нина Петрова също се включиха в годишната изложба под надслов: „Пътечки към красотата” с компютърни рисунки. Вяра Радославова и Дебора Тодорова бяха удостоени с грамота на ОДК за високи постижения през годината.
Учениците от експедиция „Млад археолог” и Шуменския детски парламент показаха своето творчество пред шуменската общественост. Най-изявените ученици през учебната година също бяха отличени с дипломи, връчени от главен асистент д-р Костантин Константинов, преподавател в ШУ”Еп. К. Преславски”.
Присъстващите ученици, родители и учители разгледаха изложбата и бяха очаровани от красотата й и от невероятното творчество на младите дарования от Общинския детски комплекс в Шумен.
Школите при ОДК и техните ръководителиДиректорът на ОДК поставя короната на Виктория

Advertisements
No comments yet

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: