Skip to content

ДЮТ „БИС“ с участие в „Сцена край морето“ – Поморие

02/07/2013

"Парижкият дъжд"

„Парижкият дъжд“

"Шерифът Лъки" постановка на ПV Калудов

„Шерифът Лъки“ постановка на П.  Калудов

От 28 юни до 30 юни в град Поморие се проведе шестото издание на театралния фестивал „Сцена край морето”, в което участие взеха 25 театрални трупи и състави от цялата страна.
Детско-юношеския театър „БИС” при Общинския детски комплекс – Шумен с художествен ръководител Панайот Калудов и тази година участва в престижния морски фестивал на театралното изкуство. В късния следобед на 29 юни шуменските млади актьори се представиха със спектакъла „Шерифът Лъки” – постановка на г-н Калудов, с времетраене около 50 минути. За своето представяне те получиха грамота и приз от организаторите на конкурса и поздравления лично от директора на Бургаския театър. В този спектакъл участваха ученици от представителната трупа на ДЮТ „БИС” и въпреки умората от пътуването в същия ден, те се представиха на ниво и бяха аплодирани продължително от публиката в салона.
По-малките деца от театралния ни състав се включиха във фестивала на 30 юни от 11.30 часа с постановката „Парижкият дъжд” по Веселин Ханчев. Тяхното изпълнение беше толкова завладяващо, че в залата не се чуваше никакъв шум. В края на изпълнението залата приветства с бурни аплодисменти актьорите ни. Най-малката участничка в състава е на 6 години, но се представи, заедно с другите, изключително професионално.
След участието си във фестивала, младите театрали и придружаващите ги журналисти от клуба по Журналистика в ОДК, посетиха Музея на солта в Поморие и стария град в Несебър и останаха очаровани от всичко видяно и преживяно.

Advertisements
No comments yet

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: