Skip to content

Лятната работа в ОДК вече приключва

28/08/2013

Ваканционните занимания, организирани от Общинския детски комплекс, приключват на 30 август. Те започнаха от 10 юни и продължиха цели единадесет седмици. Програмата за децата беше образователна, разнообразна, представена по достъпен начин, интересна и изпълнена с много игри и емоции.
Всяка седмица заниманията бяха тематично обособени, съобразно специалността на учителите в ОДК. Първата група беше под ръководството на хореографа – Боряна Колева и корепетитора Марин Маринов на тема ”Аз обичам да танцувам”. Павлинка Марева и Виолета Нейкова ръководиха две подгрупи: ”Приказката любимото детско четиво” и ”Аз търся и откривам археологически находки”. След това дойде ред на математиката с ръководител Емне Осман, под надслов ”С математиката е лесно и забавно”.
”Творя, играя, мога” – литературно студио организира госпожа Валя Динева като подгрупа с математиката и следващата седмица с Ангел Минчев – ”Дърворезба”. През месец юли заниманията продължиха с ”Приложно и изобразително изкуство” – ръководител беше Теменуга Христова и ”Аз търся и откривам археологически находки” – с Виолета Нейкова.
”Моден дизайн” и ”Компютърен свят” ръководиха Пепа Йорданова и Нина Петрова, а през август започнаха с развиване на вокалните умения в музиката с диригента на хор „Бодра песен” – Деница Узунова и продължиха с „Компютърен свят” и приключиха с ”Приказката – любимото детско четиво”.
Тематичните дни бяха съпроводени и с посещения на Народно читаталище „Напредък” и неговата бибилиотека, на парк „Студентски”, Градската градина, НЧ”Добри Войников”, посещение на детски площадки, галерии и други.
В лятната работа са се включиха над 200 деца, като голяма част от тях са посещавали ОДК през целия период на летните занимания.

Мариела Антонова – стажант по журналистика в ОДК

No comments yet

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: