Skip to content

Поредните награди на „сладкодумците“

31/10/2013

Известни са резултатите от Третия международен конкурс „Аз обичам черно море“, който се проведе в град Несебър. Шуменският литературен клуб „Сладкодумци“ участва с над 50 литературни творби в двата раздела поезия и проза. Участниците бяха класирани до шесто място, като първото място набира от 16 до 18 точки, а шестото от 7 до 8. За всички класирани до шесто място ще бъдат дадени грамоти и материални награди. В първа възрастова група в раздел поезия има 2 малки авторки от Шумен, които заемат трето място и това са Стела Донева с две стихотворения и колектив от двама млади автори – Луиза Пенчева и Севги Левент с едно стихотворение, четвърто място за Алберто Севдалинов и Назан Исмаилова. Първо място не е присадена в тази група. Още една наша участничка е класирана на шесто място и това е Вяра Василева.
Втора възрастова група поезия, второ място е класирана Михаела Иванова, която е участвала с две стихотворения и второто от тях е класирано на трето място, където има още една трета награда за Марина Стоянова. Четвърто място си поделят Дияна Дамянова, Моника Габровска, Даниел Алексанян, Дима Димчева и Ивана Димитрова. На пето са Цанко Пантев, Калина Димитрова и Рукийе Егели, а на шесто – Стоичко Стоянов. В най-голямата възрастова група първо място не се присъжда, а на второ са две шуменки – Гергана Раденкова и Небие Ахмед. Кристиана Христова е трета, а Полина Харизанова – четвърта.
Раздел проза – трето място във втора възрастова група – Николета Намику, четвърто – Вяра Василева и Стела Донева. В по-горната възрастова група второ място си поделят Александър Косев, Хюдяим Несрин и Киара Ивелинова, трето място за Ивана Димитрова, четвърто за Микаела Ивайлова, Рукийе Егели и в най-голямата възрастова група – Вартан Алексанян е на второ място, Полина Андреева на четвърто и Виктория Василковска на шесто място.
На 25.10 в Русе бяха отчетени и резултатите от националния конкурс „Стоян Михайловски“. В раздел поезия с първа награда е удостоена Дима Димчева, с трета – Вяра Василева и две поощрения за Небие Ахмед и Киара Ивелинова. Шуменските млади автори не успяха да присъстват на церемонията, но наградите им ще бъдат изпратени тази седмица.
Честито на наградените „сладкодумци“, на които пожелаваме още творчески успехи.

Advertisements
No comments yet

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: