Skip to content

Отличия от морето

27/11/2013

В навечерието на своя четиринадесети рожден ден младите творци от УЛК”Сладкодумци” при Общинския детски комплекс в Шумен отново заслужиха отличия.
В град Варна в Концертната зала на Младежкия дом се проведе награждаването на лауреатите от осмото издание на Националния конкурс „Морето, морето, морето…” – Варна 2013. В този конкурс, за осми пореден път, учениците от клуб „Сладкодумци” и от клуб „Информационни технологии” с ръководители, старши учителите, Павлинка Марева, Валя Динева и Нина Петрова, участваха с много литературни творби и компютърни рисунки.
В раздел „Литературно творчество” – поезия и проза, са изпратени за участие 416 творби от 360 млади автори от 57 населени места в България, както и участници от град Одеса, Украйна. В раздел „Компютърна рисунка” са участвали 362 творби от 305 участници от 43 места, включително от Одеса, Украйна.
В тези две направления нашите ученици спечелиха две отличия – Гергана Валентинова Раденкова за стихотворението си „Моето синьо лято” и Александрина Живкова Илиева за компютърната си рисунка, изобразяваща две морски костенурки, криещи се от акула в една пещера.
За активно участие и отлично творческо представяне беше награден клуб „Сладкодумци”, който участва от самото начало на този конкурс. При приемане на грамотата, г-жа Павлинка Марева благодари на варненци за чудесните национални конкурси, които организират вече толкова години. За шуменските ученици посещението в град Варна е една награда за труда, който полагат през цялата учебна година и възможност да видят какви творби за създали техните връстници от другите населени места – каза тя.
Пред младите творци предстои провеждането на литературното четене под надслов „Коледно настроение”, с което ще се отбележи 14-я рожден ден на литературния клуб. Това събитие ще се състои на 11 декември в голямата зала на читалище „Напредък” в присъствието на председателя на Дружеството на писателите в Шумен и на гости, родители и общественици.
Ще има и голяма торта за новоприетите и досегашните членове на Ученическия литературен клуб „Сладкодумци” при ОДК – Шумен.

No comments yet

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: