Skip to content

Анкета на Първи юни

02/06/2014

В неделя, на 1-ви юни в Градската градина се проведе голям детски празник с много ателиета и сцена на талантите. Учениците от клуб „Журналист“ при Общинския детски комплекс направиха анкета сред децата и родителите по следните въпроси:

1. Харесват ли Ви изявите, които са подготвени за децата днес, на 1-ви юни, има ли нещо друго, което да предложите за следващата година?

2. Предпочитана от вас изява, проведена в Шумен, която сте посетили и сте останали очаровани? В отговора си може да посочите културна, спортна, образователна  или развлекателна проява, мотивирайки се защо ви е впечатлила?

3. С какво самият вие можете да  допринесете за превръщането на града ни в по-привлекателно място за живеене? Посочете какъв би могъл да бъде личният ви принос!

4. Бихте ли се върнали в град Шумен, ако ви се наложи да заминете временно в друго населено място и ако е така – защо ще го направите?

5. Какво ще предложите да се направи в града ни, за да стане той още по-добро място за живеене?

Отговорите бяха разнообразни, но могат да бъдат обобщени по следния начин.

На първия въпрос относно изявите за празника отговорите варираха от много ми харесва; идвам от Преслав за празника; богат и разнообразен е всеки щанд; разбира се, това е чудесна идея; нямам какво повече да предложа, защото много ми харесва и едно мнение, че всичко е прекрасно, но искам да видя друго лице за водещ, просто за разнообразие.

Вторият въпрос изискваше да се посочи изява, проведена в Шумен, която е впечатлила анкетирания.  на първо място е посочен Карнавалът на плодородието, следван от Нощта на музеите, театралните празници, празника на Шумен, а посочено място, предпочитано е Градската градина.

Шумен може да стане още по-привлекателно място за живеене, ако се опазва природата, според шуменци и ако всички участваме в културните изяви в града ни.

Предложения се направиха като поставяне на фитнес уреди в Градската градина, да има повече цветни площи, да се построи един увеселителен център на Шуменското плато и да се стига до там с лифт, откриване на нови работни места и задържане на младите хора в града ни. Шуменци предлагат да има и много детски площадки и изяви за децата.

Анкетата проведоха: Стоичко Стоянов, Рукийе Егели, Елена Маринова, Полина Харизанова и Ивана Димитрова.

 

No comments yet

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: