Skip to content

Башкирска пролет и български мартеници

19/03/2015

УЛК „Сладкодумци“ и клуб „Журналист“ поддържат връзка с деца-творци от град Уфа, Башкиртостан.Българските ученици неизменно участват в конкурси, обявени от руските им приятели.
Тези дни получихме писмо от руската република, в което ни съобщават за проведен Празник на дружбата в училище №21 в град Уфа. Елена Дударь и Елена Лиханова запознават своите ученици с историята на България, нейните празници и обичаи.
На почти 3000км далеч от България звучат българска реч и песни, четат произведения на наши писатели. След като гледат филм за българските пролетни символи, руските деца, с помощта на своите учители, изработват мартеници, които подаряват на родителите си.
Младите творци от ОДК Шумен са поканени да участват в ІІІ Международен конкурс за детско-юношеско литературно-художествено творчество, журналистика и краезнание „Славянские братушки“(славянски братя). Темата на конкурса е свързана с Втората световна война и 70 години от победата над хитлерофашизма.
Отправяме покана към всички, които искат да с включат в конкурса, организиран от нашите далечни приятели, да се обърнат към младите журналисти от ОДК.Срокът за изпращане на творбите е 15.04.2015г.

Ние приемаме поканата на учениците от град Уфа и им обещаваме, че с радост ще участваме в конкурса!

Стоичко Стоянов

Advertisements
No comments yet

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: