Skip to content

Ученици от Шумен в подкрепа на диабетиците

21/05/2015

На 9.05.2015г. в г град Шумен се проведе мач в подкрепа на децата, нуждаещи се от инсулинови помпи. Събитието съвпадна с Деня на Европа. Децата на България, които страдат от това заболявене не получават грижа, каквато е осигурена за останалите деца от Европейския съюз. Организатори бяха ученици от ПМГ „Нанчо Попович“. Към техния отбор се присъединиха и ученици от други училища, както и заместник кметът на град Шумен- господин Седат Кадир.Противниковият отбор беше съставен от работници на “Автомагистрали – Черно море” АД гр. Шумен. Отборът на учениците бе в състав:
Страцимир Стефанов(вратар), Александър Косев, Георги Георгиев, Мартин Миланов, Петър Ангелов(защитници), Даниел Урумов, Георги Иванов, Симо Савов, Георги Генчев, Здравко Жеков(полузащитници). В атака бяха организаторът на събитието и капитан на отбора – Стоичко Стоянов, както и 12-тият играч- заместник-кметът по хуманитарни дейности на община Шумен Седат Кадир играещ с номер 14- символ на деня в подкрепа на диабетно болните – 14 ноември.
Мачът беше интересен, с много положения и голове. Срещата завърши 6:5 за отбора на “Автомагистрали – Черно море” АД гр. Шумен, но след това имаше изпълнение на дузпи, след което победители с резултат 3:1 станаха учениците. Точни от бялата точка бяха Стоичко Стоянов, Георги Георгиев и Георги Иванов, а вратарят Страцимир Стефанов успя да спаси цели 2 дузпи. Така с общ рецултат 8:7 победители станаха учениците.
Шумен е първият, и за сега единствен град, подкрепил диабетиците. Надяваме се и ученици от другите градове да последват примера на тези от Шумен.

Стоичко Стоянов

Advertisements
No comments yet

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: