Skip to content

ЛЕТНИ ЗАНИМАНИЯ В ОДК

16/06/2015

На 15 юни стартира лятната работа в ОДК-Шумен. Програмата  предлага занимания по интереси за децата от града, които ще се провеждат всеки ден от 9.00 до 13ч. През първата седмица са включени 26 деца на възраст от 8 до 10 години, които ще работят в групите „Забавна математика” и „Моден дизайн”. Ръководителите Мартина Тодорова и Пепа Йорданова предлагат интересни и занимателни часове, в които децата решават забавни ребуси, танграми, учат се да рисуват върху плат и да създават свои оригинални модели. В близките дни предстоят и игри на открито, разходки, посещение на изложби и музеи.

В дните до 31 юли, докогато ще се провеждат ваканционните занимания в ОДК, ще работят увлекателни клубни форми.  На всички, пожелали да се включат в   групата „Литературни игри”, им предстоят интересни срещи с любими герои от детските книги, гостуване в Детския отдел на Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров”, много  познавателни литературни занимания, драматизации на приказки. В групата „Спортно-развлекални игри” децата ще бъдат  запознати с елементи от туризма, алпинизма и ориентирането. Предвиждат се  щафетни игри на открито,  състезания с въженца, топки.  Заниманията  в „ Изобразително и приложно  изкуство”, водени от Теменуга Христова, ще  преминават  под девиза  „По-близо до природата”. С възможностите, които предлага това изкуство, децата ще се опитат да открият красотата на заобикалещия ги свят, да го нарисуват в картини. Те ще апликират, ще рисуват върху асфалт и хартия, ще изработват предмети от рециклирани материали.    Малчуганите, които се запишат в групата „Ние пеем и се смеем” ще имат възможност да научат едни от най-популярните български детски песни, ще се запознаят с нотите, а други ще създадат своя мелодия. Предвидено е занимание  с детски  музикални инструменти, нови  интересни знания за музиката. „Театър на открито” е групата, която ще помогне на децата да поиграят на  сцена, да участват в разиграването на етюди, да импровизират и да бъдат себе си.

С разнообразните и увлекателни занимания, които предлага ОДК през лятната ваканция,  децата от града ни ще имат възможност да изживеят прекрасни дни, изпълнени с творчество и игри.

Advertisements
No comments yet

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: