Skip to content

Нова порция награди за литературните клубове към ОДК

18/02/2016

 

За деветнадесети път МОН,  Община Варна и ОДК Варна  организират и провеждат Националния конкурс”Любовта в нас” за литературно творчество и визуални изкуства. Младите творци от клубовете „Сладкодумци” и „Журналист” към ОДК-Шумен не са пропуснали нито едно издание и са участвали  в отчитането на всеки един от тях.

И тази година  учениците от Шумен спазиха традицията и написаха прекрасни творби, посветени на любовта.  В Пленарната зала на община Варна се проведе  тържесто, на което бяха  отчетени на резултатите от творческата надпревара.

В раздела за литературно творчество шуменските талантливи творци се състезаваха с  307 участници, с 429 творби, от цялата страна.

Специалната награда на Националния дворец на децата бе връчена на десетокласничката Калина Димитрова. В раздел „Проза” Аделина Йорданова, ученичка от пети клас, завоюва трето място, а в раздел „Поезия” Дияна Димчева- VІІІклас, бе отличена с поощрителна награда.  Награда за учител-наставник  получи и ръководителката на двата клуба Валя Динева.

Само седмица преди това с нови отличия бяха наградени учениците от УЛК ”Сладкодумци” и клуб „Журналист”. В Конкурса- на фондация ”Свети Евтимий, патриарх български”- „Единствени в Европа-единствени в света” , с участие на ученици от България, Испания, САЩ, Украйна бяха отличени и млади творци от ОДК в града ни. Полина Харизанова е класирана на първо място, Елена Маринова на второ, а петокласничката Синем Хюсмен е с поощрителна награда.

 

12722020_956246387745740_810932546_n

Калина Димитрова със своята специална награда

Автор: Стоичко (Стейч) Стоянов

No comments yet

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: