Skip to content

Пролетен дъжд от награди в ОДК

26/03/2016

 

Заедно с пролетния дъжд в ОДК-Шумен заваляха и награди за талантливите деца, занимаващи се в комплекса. Само за около седмица единадесет деца доказаха своето умение в областта на изкуството и заслужено получиха  отличия в национални конкурси.

В Националния конкурс „Малките нашенци“ в Казанлък І награда в раздел „Малка пластика“ завоюва деветокласникът Александър Димитров от АРТ Школата, с ръководител Теменуга Христова. В раздел „Рисунка“ Божидара Кънчева /9кл/ е наградена със Специална награда за оригинална идея. В този конкурс има състезание и за литературно творчество. Членовете на ученическия литературен клуб „Сладкодумци“ също са впечатлили журито със своите творби. Десетокласничката Калина Димитрова има Втора награда, а седмокласничката Дима Димчева-Трета.

В град Бургас се провежда Национален конкурс „Водата-извор на живот“. Тук е отличена Елена Маринова. За своята поетична творба тя е класирана на трето място.

Младите художници от ОДК спечелиха отличия и в Националния конкурс „Децата на България пеят, танцуват, рисуват“. Тук първа награда има първокласничката Дея Велева, а второ-Мариела Петкова-ученичка от ІХклас.

Занимаващите се със словесно творчество ученици от клубовете „Сладкодумци“ и „Журналист“, с ръководител Валя Динева, участваха и в Националния ученически журналистически конкурс „Григор Попов“ в Разград. Рукийе-Айше Егели е класирана на второ място за своя  много актуален материал „Различията ни правят по-богати“ /Какво мислят двама младежи от Близкия Изток за различията – интервю с Мохаммед и Алиреза/. С поощрителни награди са отличени и десетокласниците Моника Габровска и Борис Дечев както и петокласничката Синем Хюсмен.

Хюдяим  Несрин Ахмед

Advertisements
No comments yet

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: