Skip to content

Резултати от анкетата на клуб „Журналист“ – „пораснали деца“

09/06/2016

На 1 юни, Ден на детето, попитахме възрастните какво мислят за днешния ден и как се чувстват на празника, какво си спомнят. В анкетата ни се включиха 37 участници, за голяма част от тях  този слънчев ден все още е празник.  Болшинството от интервюираните не смятаха, че денят се отбелязва достатъчно тържествено и освен това мислеха, че всички предлагани атракции трябва да бъдат безплатни. Получихме предложения да се организират събития сред природата или на други обществени и популярни сред младите хора места.

На друг въпрос, какво биха променили, повечето отговориха, че биха подобрили инфраструктурата на града и за повечето проблем бе липсата на детски площадки в някои от кварталите.

Най-много емоции провокира въпросът дали възрастните помнят мечтата от детството си. Мнозина с лека тъга споделиха, че са забравили своите най-съкровени детски желания. За щастие обаче имаше и неколцина късметлии, които не само помнеха най-ранните си мечти, но са ги и реализирали. Изненада за нас бе да узнаем, че голяма част от анкетираните възрастни  са мечтаели да бъдат учители. Още по-неочакван беше фактът, че между анкетираните нямаше консенсус по въпроса на колко години децата трябва да бъдат самостоятелни вкъщи и навън. Получихме разнородни отговори, вариращи от 3 до 18 години.

Като за финал ще ви споделим интересен цитат от отговор на наш анкетиран „Мечтаех да бъда циркаджийка, вместо това станах майка на 3 деца… Като се замисля, май е същото!“

Автор: Борис Дечев

No comments yet

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: