Skip to content

За нас


Редакционен екип – Клуб „Журналист“ – ОДК Шумен (ODK News) :

Александър Косев,  Боян Йовчев, Виктория Василковска,  Габриела Тодорова,  Елена Маринова,  Елис Сабриева,  Ивана Димитрова,  Катерина Живкова,  Михаела Карадочева,  Ния Минова,  Ралица Георгиева,  Рукийе Егели с ръководител Павлинка Марева

Главен редактор: Цанко В. Пантев  и  пом. редактор: Стоичко Стоянов

Важно:

Ако искате да съобщите на нашите читатели за актуални, културни или любопитни новини от Шумен и страната или да коментирате някоя публикация, може да го направите като ни пишете   email на :

odknews@mail.bg


Клуб “Журналист” / редакционна колегия/ е  сборна група за ученици от V до ХІІ клас. Клубът е и традиционна форма в ОДК, издаваща вестник “Лексикон”. Клубът се ръководи от Павлинка Марева – учител с І професионално квалификационна степен.

Целта е запознаване с особеностите на журналистиката и видовете публицистични материали и  издаване на вестник “Лексикон” с тематична насоченост.  За всяка учебна година се издават по два броя на вестник “Лексикон. Всеки брой на вестника е тематично свързан с национална  или регионална изява. Вестникът се разпространява по време на тази изява, както и във всички училища в града. В подготовката му се включват всички членове на клуба. Младите журналисти се обучават да пишат материали, да вземат интервюта, да отразяват проведени изяви в града, да правят обикновена предпечатна подготовка на вестник.

Учениците от клуб “Журналист” участват със свои лични литературни творби в конкурси, и са членове на УЛК”Сладкодумци”.  Участват  в предавания на Шуменски и национални медии . Редовно вземат участие и в  публикации на регионални  и национални  вскидневници.  По време на Международния празник на детето – 1 юни, младите журналисти правят анкета с деца, родители и общественици по въпроси, касаещи извънучилищните дейности и създаването на по-добри условия за децата и младежите в Шумен.

Кметът Красимир Костов се срещна и разговаря с членове на клуб „Журналист” Общински детски комплекс на 26.03.2012 г..

–> Поздравителни адреси за рождения ден на ODK News /22.01.2011 г./

Advertisements
5 Коментари leave one →
 1. YoGI permalink
  13/02/2010 18:55

  Идеята за извънучилищни клубове е страхотна. Поздравявам ви за работата. Сайтът е едно чудесно представяне както на работата ви, така и на вас самите.

  • 25/06/2010 8:35

   Благодарим!

 2. 27/04/2012 19:00

  А как можем да се присъединим към екипа?

  • 29/04/2012 21:46

   Здравейте,

   Може да се присъедините към екипа на клуб „Журналист“ към Общински детски комплекс – Шумен след като подадете необходимата молба в сградата на ОДК – Шумен. Изискването е да сте ученик. За подробности, пишете на odknews@mail.bg!

Trackbacks

 1. Интервю с Красимир Костов «

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: